WordPress Sayfa ve Yazı Farkları
WordPressin başlıca iki gönderi tipi olan Sayfa (Page) ve Yazı (Post), teknik olarak arasında farklılıklar barındırmaktadır.
Teknoloji Merkezli İnternot
Php hakkında bilgiler, sorunlar ve çözümler
WordPressin başlıca iki gönderi tipi olan Sayfa (Page) ve Yazı (Post), teknik olarak arasında farklılıklar barındırmaktadır.
Symfony 6.2 Varsayılan Klasör yapısıdır
APC – opcode cache ve data store (Eski artık kullanılmıyor)APCu – sadece data store (https://pecl.php.net/package/APCu)OPcache – sadece opcode cache (Php ile geliyor.)
Nginx içinde ayarlı olarak gelen Light bir sunucu yönetim paneli. Panelde tek eksik gördüğüm email yönetimi yok(Light olması için eklenmemiş yapılmış sanırım.) onun dışında işinizi görecek bir panel. Sadece Debian 10 Linux işletim sistemiyle kullabiliyorsunuz. 1 Cpu ve 2 gb Ram ile performanslı olarak çalışmaktadır. …
Eklentinin ayarlarından Menu Themes bölümünde Mega Menus sekmesindeki OUTER WİDTH değerini body olarak değiştir.
Entity oluşturduktan sonra make:migration ile tabloları oluşturmaya çalıştığında bu hata çıkarsa env dosyasındaki DATABASE_URL=”mysql://root:[email protected]:3306/movies?serverVersion=5.7” kalın yazılan kısmını DATABASE_URL=”mysql://root:[email protected]:3306/movies?serverVersion=mariadb-10.4.21” şeklinde değiştir. sonra php bin/console doctrine:migrations:sync-metadata-storage veya Symfony CLI yüklüyse symfony console doctrine:migrations:sync-metadata-storage komutunu çalıştır. not : ben mysql kullandığım için bu şekil değiştim.
Mobil : 394x585h yükseklik değişebilir. 390 net genişlik Tablet : 756x830h yükseklik değişebilir. 750 net genişlik Pc : 1920x600h yükseklik değişebilir.
Woocommerce İçe Aktar ile fiyat güncellerken CSV dosyasındaki fiyatı Amerika kullanıma göre formatla. Örnek : 5,020,500.08 yoksa güncellemiyor. Türkçe’de binlik ayırıcı olarak nokta (.) ve ondalık ayırıcı olarak da (,)1.020,05 TL1,5 gr Amerika binlik ayırıcı olarak (,) ondalık ayırıcı olarak ise (.) 1,020.50 $1.5 gr …
Yönlendirme PHP veya .htaccess dosyasıyla yapılabilir. .htaccess ile yapılan yönlendirme daha (genelde) hızlı olur çünkü işlem ilk önce .htaccess’e gelir sonra php’ye ulaşır. htaccess dosyasının içinde çok fazla kod mevcutsa Php yönlendirme tercih edilebilir.
WordPress wp-contentthemes klasörü içine tema klasörünü oluştur. Tema klasörünün içine index.php ve style.css dosyalarını oluştur. style.css içine WordPress admin panelinde temalar bölümünde teman css dosyasının içine yazdığın isimle görünür. ya da www.underscores.me adresine girerek temanızın ismini kutucuğa yazıp generate butonuna tıkladığınızda wordpress şablonunuzu zip olarak …