WordPress Sayfa ve Yazı Farkları
WordPressin başlıca iki gönderi tipi olan Sayfa (Page) ve Yazı (Post), teknik olarak arasında farklılıklar barındırmaktadır.
Teknoloji Merkezli İnternot
Wordpress hakkında bilgiler, sorunlar ve çözümler
WordPressin başlıca iki gönderi tipi olan Sayfa (Page) ve Yazı (Post), teknik olarak arasında farklılıklar barındırmaktadır.
Eklentinin ayarlarından Menu Themes bölümünde Mega Menus sekmesindeki OUTER WİDTH değerini body olarak değiştir.
Mobil : 394x585h yükseklik değişebilir. 390 net genişlik Tablet : 756x830h yükseklik değişebilir. 750 net genişlik Pc : 1920x600h yükseklik değişebilir.
Woocommerce İçe Aktar ile fiyat güncellerken CSV dosyasındaki fiyatı Amerika kullanıma göre formatla. Örnek : 5,020,500.08 yoksa güncellemiyor. Türkçe’de binlik ayırıcı olarak nokta (.) ve ondalık ayırıcı olarak da (,)1.020,05 TL1,5 gr Amerika binlik ayırıcı olarak (,) ondalık ayırıcı olarak ise (.) 1,020.50 $1.5 gr …
WordPress wp-contentthemes klasörü içine tema klasörünü oluştur. Tema klasörünün içine index.php ve style.css dosyalarını oluştur. style.css içine WordPress admin panelinde temalar bölümünde teman css dosyasının içine yazdığın isimle görünür. ya da www.underscores.me adresine girerek temanızın ismini kutucuğa yazıp generate butonuna tıkladığınızda wordpress şablonunuzu zip olarak …
WordPress’i yeni bir domaine taşıdığınızda bazen resim linkleri veya post linkleri eski sitenin isminde kalıyor. Eski linkleri veritabanından güncellemek için aşağıdaki sql sorgusunu kullanabilirsin. WordPress Çekirdek tablolarında kalan eski site isimlerini değiştirmek için aşağıdaki kodu kullan. başka bir yöntemde Veritabanını export ettikten sonra bir IDE …
Themeforest tarzı sitelerdeki WordPress temalarını (başka temalarda olabilir.) Windows Nt tabanlı sistemlere Xampp aracılığıyla localhosta kurarken aşağıdaki hatayı alabilirsiniz. This site can’t be reached. ERR_CONNECTION_RESET Çözüm için : Apache klasörünün içindeki conf klasörüne giriyoruz. httpd.conf dosyasını açıp sonuna aşağıdaki kodu ekliyoruz. Apache’yi yeniden başlatıyoruz. İşlem …
Idsi yazan kategorileri gösterir.
Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI – assumed ‘REQUEST_URI’ wp-contentthemesŞABLONADIfunctions.php on line 73 satırını $path = $_SERVER[‘HTTP_HOST’] . $_SERVER[REQUEST_URI]; aşağıdaki gibi değiştir. $path = $_SERVER[‘HTTP_HOST’] . $_SERVER[‘REQUEST_URI’];
wp-config.php dosyasına /** Memory Limit */ define(‘WP_MEMORY_LIMIT’, ‘256M’); define( ‘WP_MAX_MEMORY_LIMIT’, ‘256M’ ); ekle